Pampelišky k jídlu
Kulinární monografie o jedné rostlině, a zejména o jejím uplatnění v kuchyni, představuje dvacet receptů sestavených vždy pro celé menu, od polévky a salátu přes hlavní chod a dezert, včetně návodů na slané i sladké konzervování. Každý recept doprovází fotografie.
Doprovodná textová část obsahuje obecný botanický popis rostliny, podrobný popis jednotlivých jedlých částí včetně obsahových látek, informace o použití v bylinkářství, nejrůznější zajímavosti z botaniky a zemědělství, básně, písně, historky… prostě vše o pampelišce.
Sezona pampelišek začíná v první polovině dubna a trvá přibližně tři týdny na jedné lokalitě. Oproti Praze například pampelišky na Šumavě začínají kvést až o tři týdny později, na jižní Moravě naopak o dva týdny dříve.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Naše knihy |
---|---|
AUTOR: | Jana Vlková |
EAN: | 9788090705517 |
ISBN: | 978-80-907055-1-7 |
POPIS: | vázaná vazba, 96 stran |
ROK VYDÁNÍ: | 2019 |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.